Ultimul clopoțel al anului de studii 2018 – 2019

Stimați profesori,
Dragi elevi,

Aflându-ne la finele anului de studii , când întoarcem fila cu titlul ”Anul școlar 2018-2019”, gândurile ni se îndreaptă negreșit la calea parcursă în ultimele nouă luni de activitate școlară. Cunoștințele, deprinderile , înțelepciunea și experiența acumulată în această perioadă ne vor fi de un real folos, asemenea unei mici, dar trainice cărămizi pusă la temelia aspirațiilor noastre spre culmile perfecțiunii.

Stimați profesori,

Pentru Voi, cei care, la ora tinereții, ați ales să Vă trăiți viața alături de copii, sfârșitul anului școlar înseamnă nu numai bucuria împlinirilor, ci și tristețea despărțirii de cei pe care i-ați însoțit pe parcursul studiilor, oferindu-le carte, suflet, experiență. Aș vrea să Vă doresc ca balanța sentimentală a anului ce se încheie să încline, totuși, spre gânduri luminate, spre bucuria așteptării unor noi contingente de elevi sârguincioși, dornici de cunoaștere. Vă mulțumim pentru devotament și fidelitate profesiei, pentru sacrificiile pe care le faceți în numele Viitorului.

Dragi elevi,

Foarte curând cei mai mulți dintre voi vor păși pe tărâmul miraculos al unei lumi de poveste cu numele- Vacanța Mare. Savurați fiecare clipă, puneți sens și rost în tot ce faceți, distrați-vă frumos și util pentru suflet, acumulați cunoștințe , impresii, emoții irepetabile. Fie ca vacanța fiecăruia din voi să abunde în evenimente frumoase și memorabile.

Un cuvânt aparte doresc să le adresez absolvenților  ciclului gimnazial și liceal , aflați în pragul unui important test de maturitate- sesiunea de examene. Sunt sigură că, cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studii sunt suficiente pentru a vă prezenta onorabil. Curaj, încredere în forțele proprii și gândire pozitivă.

Voi sunteți viitorul Republicii Moldova, și să știți că felul în care va arăta țara noastră de mâine depinde și de voi. Aveți o mare responsabilitate , de asumare și promovare a valorilor românești în contextul european, prețuind comorile științei și culturii naționale.

Tuturor o vacanță plăcută și succes în tot ceea ce vă propuneți!

Să ne revedem cu bine într-un nou an de studii!