Seminar cu cadrele didactice. Profilaxia sindromului arderii profesionale

„Arderea” reprezintă sindromul epuizării emoţionale, depersonalizarea şi micşorarea nivelului de realizări personale, care poate apărea la persoanele, activitatea cărora presupune comunicare strânsă cu alte persoane.

Apare în rezultatul acumulării emoțiilor negative fără eliberarea corespunzătoare de ele. Ca urmare survine epuizarea emoțională, oboseala și epuizarea resurselor umane.

În scopul diminuării sindromului arderii profesionale în rândul cadrelor didactice, la data de 27.11.2019 s-a desfășurat seminar pentru profesori cu genericul: ”Profilaxia sindromului arderii profesionale”, moderată de psihologul liceului Taran Inga și profesoara de istorie Cuhal Liliana. Profesorii au identificat cauzele care generează arderea profesională, simptomele fizice, afective, comportamentale și cognitive.

Pentru a preîntâmpina apariția sindromului „ardere profesională”, profesorilor li s-au propus tehnici de reglare respiratorie, exerciții pentru musculatura brațelor, spatelui, tehnici artterapeutice precum și recomandări eficiente de diminuarea a epuizării emoționale

.